Fikir projesine konu alan İstanbul D100 (E-5) Karayolunun kuzeyinde kalan, yapılaşmanın olmadığı üç parseli kapsamaktadır. Açık otopark olarak işletilen Güney parsel ile park olarak düzenlenmiş diğer bir parsel dışında kalan alanlarda herhangi bir düzenleme görülmemektedir. Alanın kuzeyinde MODESA Mobilyacılar Çarşısı, FlatOfis gibi yoğun alışveriş ve üretim merkezleri bulunmaktadır. Doğusunda bir konut adası, batısında ise Edirnekapı Şehitliği ile çevrilidir.
Güncel durumda park olarak düzenlenmiş parselin kullanımı yerinde gözlemlenerek tespit edilmiş ve fotoğraflarla belgelenmiştir. Çevredeki iş yerlerinde çalışan insanlar ve mahalle sakinleri tarafından kullanılan park, ağaçlık ve yeşil bitki dokusu ile karayolu trafiğinden bir derece de olsa ayrılabilmekte ve dingin bir ortam sağlanabilmektedir. Tasarımın amaçladığı ilk hedeflerden biri bu yeşil park dokusunu genişletmek, karayolu ile mevcut doku arasında bir tampon bölge yaratabilmektir. Çevredeki pasif yeşil alanlara eklemlenen aktif bir yeşil doku ile karayolunun yarattığı negatif etkiyi olabildiğince tersine çevirmek düşünülmüştür.
Programda yer alan fonksiyonların yeşil doku içerisine/altına gömülmesi ile zemin üzerinde sağlanan sürekliliğin devam ettirilmesi amaçlanmıştır. Alanın güneybatısında yer alan mescit, bölgede çalışan insanların ve alışveriş için çevreyi ziyaret edenlerin ihtiyaçları doğrultusunda erkek ve kadın olmak üzere iki ayrı bölümde kurgulanmıştır. Toplamda yaklaşık 250 kişinin aynı anda ibadet edebileceği kurguda, tuvaletler ve abdest alma alanları günün her vakti kullanılabilecek biçimde tasarlanmıştır.
Mescidin hemen yanında yer alan kafe ise yine parkı kullanan ziyaretçilerin daha uzun zaman geçirebilecekleri, uğrak bir nokta yaratmak üzere kurgulanmıştır. Hem park zemininden hem de Değirmen Sokak tarafından giriş sağlanarak kolay erişim olanağı verilmiştir. 100 kişilik oturma alanı bulunan kafede kapsamlı bir mutfak programı da yer almaktadır. Kafenin dış mekan ile bağlantısı, park yönünde bulunan yürüyüş yolu, yansıma havuzu ve sıra ağaçlar ile çevrilidir.
MODESA Mobilyacılar çarşısının hemen yanı başında bulunan park alanı, aynı zamanda burada üretilen ahşap mobilya atölyelerinin fark edilmesi, bu konuda bir farkındalık yaratılması amacıyla da düzenlenmiştir. Genişletilen park alanını üç parça olarak düşündüğümüzde, doğal zeminli orta kısımda yer alan üç boyutlu ahşap enstalasyonlarla, karayolundan kolaylıkla fark edilebilecek bir simgenin oraya yerleştirilmesi düşünülmektedir. Bu enstalasyonların iki yılda bir düzenlenecek festivallerle yenilenmesi, tasarımcılarla birlikte oluşturulan ortamda yarışmalar düzenlenerek elde edilmesi önerilmektedir.
Alanın en alt kotunda yer alan spor salonu yeni gelişmekte olan salon futbolu için tasarlanmış, aynı zeminde farklı sporların (basketbol, voleybol) da oynanabileceği bir kurguda ele alınmıştır. +47 kotundan büyük bir giriş yüzeyiyle ziyaretçilerini kabul eden salon, aynı kotta fitness merkezi ve stüdyolar ile sabah saatlerinden günün geç saatlerine kadar aktif bir kullanım olanağı sunmaktadır. Fitness merkezinin ayrı bir işletme olarak da var olabileceği düşünülerek iki katta kurgulanan alanın bağımsız bir giriş senaryosu da mevcuttur. Salonun 1000 kişilik izleyici kapasitesi bulunmaktadır. Her yaş grubu için ayrı soyunma odalarının yanında engelliler için de soyunma odaları planlanmıştır.
Bölgedeki sokak kenarlarında yoğunlaşmış otopark düzeni yeniden ele alınarak, burada yapılacak tesisin bodrum katlarında kapalı bir otopark yer alması uygun görülmüştür. Planlanan metro bağlantıları ile potansiyel bir “Park and Ride (Park Et ve Devam Et)” istasyonu olarak hizmet verebilir bir konumdadır. Toplam 286 araçlık otopark böyle bir durumda inşa edilecek daha fazla bodrum kat ile kapasitesi arttırılabilir bir kurgudadır.